Camera di Commercio
Italiana in Danimarca
info@danitacom.org


Webdesign:
Network&Design by Claus Miller
info@network-design.dk

Mærket ”Ospitalità Italiana” er en officiel certificering understøttet af de italienske handelskamre
som garanterer den højeste kvalitet indenfor italienske restauranter og gæstfrihed i hele verden.

LogoQ


Mærket “Ospitalità Italiana, italienske restauranter i hele verden” startede med formålet at forsvare og beskytte det italienske køkken i udlandet. Navnet ”Ospitalità Italiana” betyder på dansk ”italiensk gæstfrihed”.

Det varetages af Unioncamere og udført med støtte fra Det Nationale Turisme forskning institut i Italien, IS.NA.R.T., og de italienske handelskamre i udlandet. Projektet har følgende formål:
• At sikre udførelsen af traditionerne og den italienske kultur og vin-gastronomi
• At vurdere de italienske restauranter i udlandet, hvor der stilles garanti for, at kvalitetsstandarden er respekteret af Ospitalità italiana.
• Oprette et internationalt netværk, der letter realiseringen af PR-arrangementer af italiensk produktion af topkvalitet.

At opretholde kvalitetsstandarden på et højt niveau i udlandet indenfor de italienske køkkener betyder, at der kan skelnes mellem dem der er trofast mod de italienske traditioner og dem der ikke er. For at kunne opnå mærket, bliver restauranterne underlagt en kontrol med en række krav, der er fortaget af de italienske handelskamre i udlandet (CCIE). Det er et system der har til formål, at beskytte det italienske gastronomiske ry i udlandet. I overensstemmelse med den italienske tradition for gæstfrihed skal strukturen, ved at have mærket Q, for eksempel være således, at mindst en person til stede skal være i stand til at tale italiensk. Køkkenchefen skal være kvalificeret til at kunne lave retter og opskrifter fra det italienske køkken. Det er ikke nok kun at være i stand til, at viderebringe den kulinariske kvalitet af Italien, men også den traditionelle og kulturelle gastronomi fra det smukke land. Desuden garanterer kontrollen overfor forbrugeren, at retterne og opskrifterne til menuen er efter italienske traditioner, hvor der anvendes BOB/BGB-produkter (produkter med certificeringer af henholdsvis ”Beskyttet Oprindelses Betegnelse” og ”Beskyttet Geografisk Betegnelse”), og at kælderen er fyldt med italienske vine der også er BOB eller BGB. Ydermere, bruges der den eksklusive ekstra jomfru olivenolie fra Italien, både hvor olien bruges rent og simpelt samt til tilberedning af mad.

Mærket Q ”Ospitalità Italiana, italienske restauranter i verden” indikerer det gode køkken, traditioner og samvær - også i udlandet. Det er den eneste officielle garanti der stilles 100% indenfor de italienske kulinariske traditioner, hvor hovedpersonen altid er kulturen og historien af det smukke land.

Se den komplette liste af de 20 italienske restauranter certificeret med Q-mærket i Danmark her: www.danitacom.dk

For flere informationer:
cameracommercio

Det Danske-Italienske Handelskammer i Danmark

Søndergade 1B, 1. tv.
DK - 8000 Aarhus C, Denmark
+45 20 44 94 15
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.danitacom.dk